About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Thursday, July 14, 2011

Daiso..

Selamat petang semua.. Entry semalam N ada bagitau kan ada banyak benda N nak citer.

So, sekarang nak start citer lah kisah dari hari sabtu :D


Siang nya N pergi Daiso kat D'Curve. Besh coz macam-macam ada kat sana. Sebut jer nak apa, semuanya dalam satu kedai. barang yang unik2 dan menarik pun ada. Tak hairan la kan sebab semua produk2 Daiso datangnya dari Japan.

Jepun kan memang dikenali dengan Negara yang paling maju dan mempunyai daya saing yang sangat tinggi. Semua pun tak nak ketinggalan, so barang2 derang pun sentiasa up to date :D

Barang2 yang dijual di Daiso seperti barang2 perhiasan, pertukangan, dapur, alat tulis, barangan rumah, craft product, make up, alatan memancing, jajan dan etc. kalu nak tengok pic Daiso klik sini

Sebelum g sana memang dah plan nak beli landry bag dan juga bekas plastik. Memang kali ni N respect ngan diri sendiri coz dapat menahan diri dari memborong satu kedai :D

Serius la N cakap, sesaper yang masuk dan tidak mempunyai niat nak beli apa2, for sure bila kuar dari kedai tu selepas 3-4 jam, kat tangan tu musti ada plastik Daiso.

Jangan terkejut la kay kalu N cakap 3-4 jam, memang tak mustahil. Nasib baik parents N dah kuar kedai masa tu, kalu tak memang N bley melayan mata tengok2 barang Daiso tu satu hari suntuk.

Selain dari D'Curve, kat Sunway pun ada juga.. Saper yang tak pernah pergi, ada satu lagi maklumat N nak bagitau.. Semua barang2 Daiso ni berharga RM5.. Tak kira la kecik ker besar ker sama jer harganya..

Tapi kita ni sebagai pengguna kena la berhemah semasa berbelanja. Kalu rasa macam barang tu kat kedai luar bley dapat lagi murah, so tak payah la beli..

6 comments:

  1. oooO tak pernah masuk sbb ingatkan macam kedai 2 ringgit biasa...

    ReplyDelete
  2. lebih kurang la macam kedai rm2 tu, tapi lagi besh barang2 dia, macam g supermarket tapi harga sama jer semua rm5

    ReplyDelete
  3. teringin z nk gi the curve...huhu

    ReplyDelete
  4. buat la rombongan, masa N pergi pun nampak ada satu group tu tgh buat rombongan :D

    ReplyDelete
  5. @Nizam Ijam, barang2 dia besh.. suka :D

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D