About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Saturday, July 30, 2011

Metrojaya Mega Raya Sale

Waaaa.. Card reader takder, tertinggal kat dalam beg umah mama. Tak tau la sejak kelmarin lagi bersemangat jer melukis. Pagi ni pun sama, tapi tak dapat nak upload.. huhu

Sunyi jer rasa entry ni tanpa lukisan, sedihh.. Bagaikan hilang sesuatu pula rasa.

Tapi takper la, kita buang jauh2 rasa sedih tu. Jom kita pergi part yang happy sikit yer.

Well, semua orang dah dapat gaji kan. So, jom kita serang METROJAYA MEGA RAYA SALE.


Actually saledah start hari rabu till tomorrow kat tempat biasa iaitu STADIUM MALAWATI SHAH ALAM, yang terletak di seksyen 13 tu :D

N nak beli eyeliner, last time N ada beli brand lancolm, RM10 jer, eyeliner dia lembut. Rasa macam nak pegi hari ni, nak beli lagi coz yang dulu beli tu dah pendek ar.

Anyway, kat site shoppingnsales  ni ada citer dari orang2 yang baru jer pergi sana. Ramai yang cakap harga perfume kali ni sangat murah. Check it out ya :D

Happy shopping..

Thursday, July 28, 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT !


Friends forever :D

As we go on,
We remember,
All the time we had together,
And as our life change,
Come whatever,
We will still be,
Friends forever.

Lelaki lebih mendapat impak apabila putus cinta..

Kelmarin N pergi potong rambut ngan Mr Baby.. haha. kelakar kan bunyi.. tetiba jer panggil husband dalam blog dengan nama baby, tak pernah2.. ngeh ngeh.. gara2 terbaca paper metro yang mana berita first page tu menceritakan pasal mak nyah yang dipanggil Baby. Cute betul kan bila laki2 ni kita panggil Baby..

Okay, tersasul plak cerita menda lain. Kita masuk balik tajuk tadi yer. Lepas N dah potong rambut, tiba lah giliran Mr Baby plak. N pun bersenang lenang lah atas sofa sambil baca Maskulin Magazine. Actually, N memang dari dulu suka sangat baca magazine ni, tapi tak pernah beli pun. ngeh ngeh

Seronok juga tengok2 magazine orang laki ni coz kalu tengok iklan2 dalam magazine ni memang ngalahkan pompuan lar. Siap ada segala bagai produk, termasuklah sun block perlindungan untuk kulit :D. N tak berapa  kisah sangat kalau laki suka pakai produk2 kecantikan coz memang segelintir kawan laki N pun memang titik beratkan hal2 macam ni. Lagipun tak salah kan..

Tengah2 belek magazine ni N terjumpa satu article yang agak menarik. Tak berapa nak ingat tajuk yang sebenar tapi lebih kurang macam ni la: Kaum lelaki lebih mendapat impak/tertekan berbanding wanita apabila putus cinta..


Masa baca tu rasa macam musykil juga. Ayat tu seolah-olah mengatakan yang wanita ni macam tak tertekan jer bila putus cinta.

Berdasarkan apa yang N masih ingat, lelaki mendapat impak yang lebih berbanding wanita apabila putus cinta kerana lelaki menjadikan wanita sebagai sumber inspirasi untuk meluahkan kasih sayang berbanding wanita yang lebih mengutamakan keluarga.

Pada pendapat N la, sebenarnya menda ni terpulang la kepada individu tu kan.. Tapi tak bermaksud nak bangkang Fakta yang N baca ni.. Yurp, ianya satu FAKTA yang telah dikaji selidik, bukannya andaian sesiapa.

Artikel ni juga ada sediakan TIPS SELEPAS PUTUS CINTA:

1. Paling penting, Bantu diri sendiri untuk mengatasi masalah ni kerana orang lain boleh mendengar tapi kalu nak bantu memang susah sangat2. Cuba relakskan diri seperti berkunjung ke Spa. Semoga urutan dan juga proses2 yang you all lakukan kat spa dapat kurangkan impak putus cinta tu.

2. Jangan dengar cerita dari kawan2 yang boleh mendatangkan kesan negatif (pasal SI DIA). Seperti perkara2 yang boleh melemahkan jantung ataupun membuatkan you all lagi bertambah2 kecewa dan super sakit hati ..

3. Rapatkan diri dengan rakan2 ataupun keluarga. Mengadulah segala perasaan you all kat mereka2 ni, memang pastinya mereka akan sentiasa menyokong you all.

4. Terima la kenyataan yang you all berdua memang betul2 dah takder jodoh. Cari la orang lain, cuba call kawan2 lama yang dah lama tak contact tu. Kalu ada yang masih single boleh la usha2 kay.

5. Lakukan perubahan seperti mencantikkan diri. Ini penting terutamanya untuk menaikkan keyakinan diri.

6. Luangkan masa dengan hobi2 yang sedia ada contohnya membaca, bercucuk tanam, menghias rumah, memancing, ubahsuai kereta, memasak, blogging, dan lain2..

7. Lakukan aktiviti sukan yang digemari seperti main bola sepak, takraw, badminton, berbasikal, berenang dll.

N tulis apa yang N ingat jer kay dan ada yang N tambah2 skit hehhe.. :D
Selamat membaca..

Wednesday, July 27, 2011

Ana Lulu TV3


Tak dapat nak tengok cerita Ana Lulu malam tadi. sedih.. setelah berminggu2 N miss tengok cerita ni gara2 balik kerja lambat, baru minggu lepas N berkesempatan tengok. Tapi tup tup malam tadi tak dapat tengok walaupun dah balik umah awal.

Lagi bertambah2 sedih bila malam tadi tak dapat tidur dengan lena disebabkan cuaca yang yang panas. Angin kipas ada tetapi badan masih terasa bahang walaupun N bangun mandi kul 2.30 pagi.

Sekarang bahang dah hilang tapi hati masih panas sebab tak tahu nak tengok cerita Ana Lulu yang lepas kat mana.. T.T

** Looking forward to have my own TV and of course remote as well :D

Tuesday, July 26, 2011

Tues pre-loved day

You all suka bundle tak? Oleh kerana N sangat lah teruja dengan baju-baju preloved ataupun bundle so N ada beberapa site preloved yang N nak share ngan you all semua. 

Tapi untuk hari ni satu site jer dulu kay, N ni bukannya shopping review blog, cuma sekadar nak bagi you all teruja dengan baju yang cantik mantik :D

Beautiful Bundle Dress - Dress Kami Blogshop

Blog preloved yang N suka jenguk ialah blogshop Dress Kami. Banyak sangat dress yang cantik2 kat sini. Harga2 baju kat dalam blogshop ni memang berpatutan. Meh kita layan latest preloved blogshop tu >> kebanyakannya semua dah sold out

  

 

 

 

 

Haa.. cantik2 kan, tapi yang cantik semua dah sold out. Anyway, kalau you all nak beli pastikan you all tahu bile derang akan update blog dengan stok baru. kalu tak memang dapat tengok jer la :P

Saturday, July 23, 2011

Sabtu + Keje

Karangan pendek bergambar..

Hari ini hari sabtu. Saya suka hari Sabtu kerana ia merupakan hari untuk saya merehatkan diri. Tetapi hari Sabtu kali ini berbeza dengan Sabtu yang lain kerana saya perlu bekerja.



Friday, July 22, 2011

VVIP IMBOBO Segmen Terjah Blog Newbie

Sebelum N start celoteh meh kita hirup MILO dulu kay.. layan


Lima hari yang lepas N ada join satu segmen.

Masa tengah blogwalking tu, terjumpa blog IMBOBO. Dia wat segmen Terjah Blog Newbie. Hadiah cam menarik.

Pastu tengok tarikh masih sempat, jam 12 malam baru tutup. Kalu terlewat satu hari, surenya tak sempat nak join. N pun ikut la semua arahan yang telah ditetapkan.

Tup tup soknya, Imbobo keluarkan result. Dia tinggalkan comment mengatakan yang N ni masuk dalam VVIP list dia. 

N pun waa.. N dapat VVIP beshnya, tak pernah pun dapat apa2 dalam mana2 segmen >> masih blur2 lagi coz hari tu baca hadiahnya tapi tak berapa nak paham :P. kiranya masuk nak dapat tempat duduk dalam list terjah blog newbie jer.

Pastu untuk tahu jawapan dengan lebih terang N pun terjah comel blog imbobo. Ada list blogger untuk diterjah, undian 5 blog terpilih dan juga last sekali VVIP imbobo siap ada header blog N lagi. 


N lagi sekali waaaaaaa.. Tak sangka plak N masa tu. Yang membuatkan N terharu bila imbobo cakap dia suka baca entry N tajuk Hati & Akal. N tak der banyak entry yang besh, masa nak letak entry tu pikir 10 kali jugak sebab entry tu panjang berjela, mampukah imbobo menahan ngantuk baca entry tu..

Tapi N memperasankan diri mengatakan tu entry terbaik yang N ada dan letak jer coz tak nak disqualified daripada segmen tu :D. 

Pastu tak sangka plak usaha N membuahkan hasil, hasil yang lumayan tau..

So N pun menggedikkan diri mengalahkan artis dengan membuat tag VVIP imbobo sendiri, tadaaaa....


Tolong la you all jangan marah, kalu N terlebih excited coz tak pernah pun mana2 blogger yang citer pasal N dalam entry derang, kiranya first time ar ni, tu pun imbobo kata post tu lekat seminggu jer, siap print screen lagi :D >> tak famous T.T

N rasa betul2 bernasib baik, walaupun join last minute.. happy dan teruja bila dihargai :D

Oleh kerana dah jadik VVIP imbobo haruslah N terjah bloglist Segmen Terjah Blog Newbie, list ni N copy paste jer dari blog imbobo:

Bloglist 1
3) http://arvanees.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
4) http://nurfuzie.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
5) http://hijaurumputitu.blogspot.com/2011/07/jom-terjah-blog-newbie.html
6) http://farahribenacreamsoda.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html 
7) http://azlanthetypewriter.blogspot.com/2011/07/terjah-terjah-terjah-mari-kita-terjah.html
8) http://budakbajukurung.blogspot.com/2011/07/ada-2-segmen-best.html
9) http://kecikissmall.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
10) http://akusukasenyumlah.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie-jom.html
11) http://i-irdelia-memylife.blogspot.com/2011/07/segmen-terjah-blog-newbie.html
12) http://mizzchokie.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html 
13) http://temoyopurp.blogspot.com/2011/07/segmen-terjah-blog-newbie.html 
14) http://queenofbutterfly.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
15) http://fazrinafazri.blogspot.com/2011/07/segmen-terjah-blog-newbie.html
16) http://akusobriyaacob.blogspot.com/2011/07/segmentterjah-blog-newbie.html
17) http://littlemissaddin.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
18) http://einmerukawaiine.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
19) http://belognurhasliza.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
20) http://sun3tpini.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
21) http://umikasum.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
22) http://coretanharapan.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
23) http://bloggermenjerit.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
24) http://www.trioseposen.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
25) http://diaryshy.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
26) http://syaf.frenzyfm.my/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
27) http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
28) http://stereokomono.blogspot.com/2011/07/segmenjom-terjah-blog-newbie.html
29) http://missgaban.blogspot.com/2011/07/segmen-terjah-blog-newbie.html
30) http://sueperbs.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
31) http://nazihanali.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
32) http://daxtemok.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
33) http://myfacebuku.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
34) http://matapanda.blogspot.com/2011/077/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
35) http://depalma-sp.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
36) http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html


Bloglist 2
37) http://gebangkembangwiflea.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
38) http://lieynanilaz.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
39) http://budakbajukurung.blogspot.com/2011/07/ada-2-segmen-best.html
40) http://ceriagurlz.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
41) http://cikkepohkepoh.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-newbie.html
42) http://myhatiku.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
43) http://kami-muslim.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
44) http://thechocoeater.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
45) http://kapas-putih.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
46) http://anierahman.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
47) http://aku-freaky-falcon.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
48) http://genkcorner.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
49) http://www.alyaesprezzo.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
50) http://alone92-alonegurl.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
51) http://bicaraohsicinta.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-newbie.html
52) http://ceriterachentanuddyra.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
53) http://gadisberuangpanda.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
54) http://anismelon.blogspot.com/2011/07/segmenterjah-blog-newbie.html
55) http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
56) http://putarbelithidup.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
57) http://chequesuechekgu.blogspot.com/2011/07/jom-terjah-blog-newbie.html
58) http://cikteddycorner.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
59) http://ayuinsyirah.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
60) http://athibe.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
61) http://lalaeikakaka.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
62) http://fahmimasarudin.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
63) http://fiesayangnash.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
64) http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
65) http://fadzlinaicecream.blogspot.com/2011/07/segmen-terjah-blog-newbie.html
66) http://lhthebest12.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
67) http://rossmerahjingga.blogspot.com/2011/07/segmen-terjah-blog-newbie.html
68) http://faridahnazuahthesinge.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
69) http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
70) http://komputer-milikku.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
71) http://nanaker.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
72) http://freedomismine-kimiez.blogspot.com/2011/07/segmen-terjah-blog-newbie.html
73) http://missgula-gula.blogspot.com/2011/07/segmenjomterjah-blog-newbie.html
74) http://nurhazmira.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
75) http://paragonion.blogspot.com/2011/07/segmen-terjah-blog-newbie.html
76) http://diaryflower.blogspot.com/2011/07/segmen-terjah-blog-newbie.html
77) http://wanaberulez.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
78) http://sempoi-zone.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html
79) http://cakapandtalk.blogspot.com/2011/07/segmen-jom-terjah-blog-newbie.html 

Tuesday, July 19, 2011

McD Buy 1, Free 1

Tau tak you all, McD ada buat promo..

Buy 1, Free 1
Double Cheese Burger


Ala Carte price RM 6.55 >> dapat dua, masyukkk.. tinggal ari ni and esok jer. yahooo..

Wawa.. seronoknya.. McD tunggu ya, N sedia menyerang :D

Sunday, July 17, 2011

Segmen: Jom Terjah Blog Newbie

Arini N join segmen terjah blog newbie dari imbobo.. segmen2 macam ni memang sesuai sangat la untuk newbie macam N  :). Saper2 yang minat nak join bley la klik banner kat bawah yer..

Cara nak join:

1) Memula kena tepek banner kat bawah ni


2) Pastu kena buat slogan berkaitan ngan terjah

Slogan:

JOM KITA BUAT TERJAHAN COMEL


3) Then kena letak entry terbaik yang kita pernah tulis:

Entry yang N perasan macam terbaik ialah: Hati dan Akal

4) Last sekali, masukkan link segmen yang kita dah buat, kat dalam segmen entry imbobo

Senang kan.. As easy as 1,2,3 and 4 :D

Thursday, July 14, 2011

Putrajaya Floral

Sambungan cerita hari sabtu..

Kalu siang N pergi Daiso, so malam hari N sekeluarga (kecuali husband) serang Putrajaya.. 

FLORIA 2011 (9 - 17 JULY 2011)
PUTRAJAYA FLORAL AND GARDEN FESTIVAL

Nasib baik la jalan tak jem. Gara2 BERSIH, semua jalan pun polis jaga.

Okay lah, apa yang menarik kat sana yer.. Masa N pergi, actually malam tu merupakan hari pembukaan. So, selain daripada gerai2 makan dan pertunjukan utama floral, derang juga buat persembahan boat lampu berhias di atas tasik, tarian dan nyanyian  dan diakhiri dengan bunga api lebih kurang 5 minit ke atas, seronok woo tengok bunga api :D

Masa N pergi tu, ramai gila orang. Semua pun bawa family untuk tengok persembahan boat berhias ni dan juga tangkap gambar bersama bunga2 cinta :D

Boat berhias kat sana memang cantik2 dihiasi dengan lampu, macam kat Icity plak rasa :D. Ada banyak lagi pic tapi yang ini jer yang N ada buat masa sekarang ni..

Saper2 yang rasa nak pergi, belum terlambat lagi coz event ni berlangsung sehingga 17 july.. klik sini untuk maklumat tambahan berkenaan ngan putrajaya floral event ni


Daiso..

Selamat petang semua.. Entry semalam N ada bagitau kan ada banyak benda N nak citer.

So, sekarang nak start citer lah kisah dari hari sabtu :D


Siang nya N pergi Daiso kat D'Curve. Besh coz macam-macam ada kat sana. Sebut jer nak apa, semuanya dalam satu kedai. barang yang unik2 dan menarik pun ada. Tak hairan la kan sebab semua produk2 Daiso datangnya dari Japan.

Jepun kan memang dikenali dengan Negara yang paling maju dan mempunyai daya saing yang sangat tinggi. Semua pun tak nak ketinggalan, so barang2 derang pun sentiasa up to date :D

Barang2 yang dijual di Daiso seperti barang2 perhiasan, pertukangan, dapur, alat tulis, barangan rumah, craft product, make up, alatan memancing, jajan dan etc. kalu nak tengok pic Daiso klik sini

Sebelum g sana memang dah plan nak beli landry bag dan juga bekas plastik. Memang kali ni N respect ngan diri sendiri coz dapat menahan diri dari memborong satu kedai :D

Serius la N cakap, sesaper yang masuk dan tidak mempunyai niat nak beli apa2, for sure bila kuar dari kedai tu selepas 3-4 jam, kat tangan tu musti ada plastik Daiso.

Jangan terkejut la kay kalu N cakap 3-4 jam, memang tak mustahil. Nasib baik parents N dah kuar kedai masa tu, kalu tak memang N bley melayan mata tengok2 barang Daiso tu satu hari suntuk.

Selain dari D'Curve, kat Sunway pun ada juga.. Saper yang tak pernah pergi, ada satu lagi maklumat N nak bagitau.. Semua barang2 Daiso ni berharga RM5.. Tak kira la kecik ker besar ker sama jer harganya..

Tapi kita ni sebagai pengguna kena la berhemah semasa berbelanja. Kalu rasa macam barang tu kat kedai luar bley dapat lagi murah, so tak payah la beli..