About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Wednesday, November 30, 2011

Wordless Wednesday.. Kerja & Blogwalking




 Rambang mata rasa, macam pergi shopping complex. Itu nak, ini pun nak juga. So sekarang ni, kerja nak buat (terpaksa) , blogwalking and update blog pun nak juga.. Alangkah bahagia nya kalau ada 2 pc macam kat atas :D



Tuesday, November 29, 2011

Perlukah memberitahu semua rahsia untuk membuktikan kejujuran?













Siapa kata kalau berahsia bererti kita tidak jujur? Perlukah memberitahu semua rahsia untuk membuktikan kejujuran? Subjektif betul soalan ni. Nak kata perlu pun boleh, nak kata sebaliknya pun boleh.



Kenapa perlu? dah kata rahsia. rahsia kan perkara tersirat yang memang kita tak nak orang lain tahu. Kalau dah bagitahu bukan rahsia dah la namanya. Hahh.. Dilemma betul. Nak bagitau ker tak nak. 


Kalau tak bagitau nanti sampai berjanggut pun tak settle2 masalah tapi kalu bagitau boleh terbela ker nasib? Tak ke nanti memudaratkan dan aibkan diri sendiri / orang lain. Daripada elok-elok orang tak tahu, alik-alik jer semua orang tahu. Tapi tu lah risiko yang kena terima sekiranya ada rahsia yang terpaksa dibongkarkan semata-mata untuk selesaikan masalah.


Dan kenapa pula tak perlu? Kalau tak ada kaitan tak perlu beritahu la. Apa motif kan nak cerita semua perkara yang tersembunyi, selagi ianya tidak memudaratkan.


Sebenarnya tak semua rahsia kita kena kongsi ataupun cerita. Selalunya perkara yang aib, baiklah kita simpan sendiri dalam hati. Tak salah kalau nak berahsia terutamanya perkara-perkara yang telah lama berlaku / tidak berapa nak membanggakan sangat dan juga perkara-perkara pahit yang kita sendiri pun tak rasa nak imbas kembali. Lagipun kalau kita tak cerita, tak der siapa yang tahu pun. Tak rugi apa-apa dan orang pun tak banyak tanya. 




Tapi semuanya terpulang kepada diri sendiri. Ada sesetengah orang tu lagi senang ceritakan rahsia-rahsia diri kepada pasangan ataupun rakan-rakan semata-mata nak tunjukkan kejujuran dan tak mahu ada rahsia di antara mereka. Dan yang lagi setengah tu lebih suka mendiamkan diri saja. Bukan bermaksud tak nak berkongsi tapi biarlah ianya menjadi rahsia diri ;).




Monday, November 21, 2011

Sedetik bersama coklat DAIM




Pernah makan coklat DAIM tak?? sedap oooo.. sementara tunggu lunch yang N order, jom kita layan sebiji dua dulu cekelat ni. Nomm nommm..


Friday, November 18, 2011

Mama-to-be and her dress..

Mama-to-be sekarang ni dah tak selesa nak pakai seluar or skirt. So, baju pilihan N of course la dress :D (sengih cam kerang busuk sambil menggosok-gosok perut)


Thursday, November 17, 2011

Hatiku milikmu by Nera AF9

Penat sebab banyak sangat keje?? Jom kita take five :)


Hatiku milikmu by Nera AF9

















Saturday, November 12, 2011

What do you do for remembering 11.11.11



11.11.11 or 11 November 2011 is a special date or we can call as "tarikh yang cantik". Many people out there anxious to get this date for their special occasion or event such as my cousin and one of my blogger friend (had their akad nikah on that day)


Im not read today's newspaper yet but there will be no suprise if somebody had their wedding on 11.11.11 with 11 dulang, RM 11,111.11 mas kahwin + duit hantaran, a bouquet of 11 roses and may also be accompanied with 11 sweet and beautiful flower girls or dayang. 


Hahhh, people are now crazy with numbers especially with the special one. As i can remember that my husband said "that it just numbers" and I agreed with that. 


But in the same time, deep inside my heart "yes, it is all about numbers but this number is very special becoz this date will only came once in our life time and I think we should do something on this special day."


"May be we can buy BIG APPLE and hang out at Padang Shah Alam. Watching the stars and spending the very last day of 11.11.11 together, just two of us." But none of this word spread out from my mouth as I knew that my husband is not kinda "on the spot type" and he already and always had his own plan  :(


Hurmm, since im alone in my lovely cozy room, I start digging out things so that I can made something in this special date before its running out. Well, after hours later before the clock reaching 12 midnite, I manage to make this:







Please dont ask me why I made this. I think I can do something for remembering 11.11.11. But after I had finish this "thing" which I think quite adorable, I still not feel anything. Making this "thing" will not remind me with any happy memory on 11.11.11 but seems remind me with "pushing myself hard". 


Im making this cute "thing" but what is the purpose? For whom? Hurmm.. 






Memory of 11.11.11. Im surely will remember this :(




Well, if you have sweet memory on this date, you can make this "thing" which also can be use as a card (you can write something on the back) and give to your love one in order to remember this special moment that both of you had :D




You just need an unuse box, scissor, glue and color pencil. 


You can make any shape as you desire :D




Anyway, Good bye 11.11.11.


Urmm, surely korang semua ada sweet memory pada tarikh ni kan. Happy for all of you :D