About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Saturday, December 24, 2011

Friend's Wedding






The picture was taken 3 months ago during my friend's wedding at Damansara. Randomly pick any picture and scrap, just to fill in my hollow day.


Masa tu tengah pregnant 3 months plus, tapi perut still maintain ramping :P.

Monday, December 12, 2011

My little nephew scrapbook

Setelah sekian lama tak scrapbook, beberapa minggu yang lepas N terjumpa template kit yang comel ni. So, N decide nak scrapbook pic anak buah N.





This picture of my nephew was taken at Padang Shah Alam (near S.A. museum). N tak ingat umur dia berapa masa ni dan pada masa ni dia dah pandai berdiri dan berjalan. Seronok jer tengok keletah dia, walaupun baru nak pandai berjalan tapi masih ada hati nak berlari. Kalu ingat-ingat balik nak tergelak pun ada sebab bila dia berlari tu, memang nampak la badan dia terhuyung hayang.


Seronoknya dia masa tu tak payah cakap lar, sampaikan satu masa cari botol air. Dahaga sangat main kejar-kejar dengan abang dia. Landing ala-ala Superman, comel betul.


Anyway, N took this scrappy set at Kevin & Amanda.


Wednesday, December 7, 2011

Baby .. Food delivery :D





Untuk lunch harini, N hantar pelbagai jenis lauk kepada baby dalam perut. Hope dia pun enjoy makan sebagaimana mama nya :D.

Tuesday, December 6, 2011

Coklat VS Bunga

Di antara bunga dengan coklat, mana satu agaknya pilihan hati korang yer??





"Bunga cantik tapi coklat sedap. Nak dua-dua lah, bley tak?? Hehe.." siapa tak nak kalau boleh dapat dua-dua. Tapi N prefer lebihkan coklat sebab kebiasaannya orang akan bagi sejambak bunga bersama dengan sekeping coklat tapi N nak yang sebaliknya. Sekuntum bunga dan juga sejambak coklat, bley tak agaknya macam tuh.


Rasanya lagi okay kot sebab sejambak bunga pun dah cecah RM50 ++ kan, so baik la beli coklat. Dapat bunga banyak pun, esok2 layu juga. Nak buang sayang, so nak tak nak keringkan aje, tapi bila dah kering kena rajin bersihkan pula sebab berhabuk. Wah wah banyak betul kerja bila dapat bunga yer.


Tapi pada N, kalau diberikan satu pilihan N pilih coklat (sambil gosok-gosok perut, baby mama dalam perut pun pilih coklat). Sebabnya coklat boleh makan dan rasanya sedap. Bunga pula cantik dan boleh jadi perhiasan tapi tak boleh kekal lama dan tak boleh makan.


Bazir jer beli melainkan kalau duk kat Cameron or tanah tinggi yang mana bunganya murah so takder lar rasa macam membazir sangat. Sekali sekala nak merasa pegang-pegang, cium bau, tayang sana and sini skit apa salahnya kan. Lagipun bunga pun selalu dikaitkan dengan wanita, tak gitu.. :)




Monday, December 5, 2011

Layu serupa sayur lembik dah ni..





Hari ni hari yang sangat penat, badan dah rasa layu macam sayur lembik. Bercakap di dalam kelas dari pagi lepas tu sambung pula kelas petang. Rasa macam nak tercabut anak tekak. Mata pula rasa macam dah panas-panas. huhu






So, tak sabar rasanya nak berjumpa dengan mr and mrs bantal kat rumah dan tak lupa mr bantal peluk kepunyaan husband. Bantal peluk husband?? Hah memang bantal ni selalu menjadi mangsa gomolan ataupun hasil rampasan di kala malam menjelma.. ngeh ngeh. al-maklumlah N ni mana ada bantal peluk.. terpaksa menumpang bantal orang lain.. huhu






Tapi tengah-tengah penat macam ni pun, sempat lagi duk mengunyah biskut gula. Sementara tunggu husband habiskan keje dia, layan dulu 7 - 8 keping ( baby dalam perut pun memang sokong habis kalau bab makan2 ni :P ). Nak join? Boleh jer, tapi biskut sendiri-sendiri okay.. :P

Friday, December 2, 2011

Roti jala cicah kuah durian.. saper nak??





Dari pagi sampai ke petang layan roti jala cicah ngan kuah durian..
Pergh layan habis.. Nom nom nom..

Thursday, December 1, 2011

Preggy mama dan jeruk tak dapat nak dipisahkan






Layan jeruk kedondong lepas perut kenyang memang mengasyikkan..
Nom.. nom. nom