About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Tuesday, January 3, 2012

Sindrom malas kerja & cuti-cuti Malaysia






Selamat Hari Selasa semua.. Apa yang best sangat dengan hari selasa yer?


Korang perasan tak dari Bulan December tahun lepas sampai la sekarang Bulan January terlalu banyak cuti yang jatuh pada hari Isnin. Ada cuti Birthday Sultan Selangor, Krismas, Tahun Baru dan tak lama lagi Tahun Baru Cina. So, hari bekerja pun bermula pada Hari Selasa macam hari ni. Seronok betul setiap kali masuk kerja lepas cuti sebab N cuma fikir yang N perlu berkerja empat hari saja dalam seminggu. Walaupun hanya dapat satu hari cuti public holiday ianya sangat2 lah bermakna bagi N untuk melepaskan lelah bekerja :D


Tapi dalam masa yang sama, cuti-cuti yang macam ni membuatkan N terasa malas yang amat sangat untuk memulakan kerja :P. Tengah-tengah syok cuti, bila dah masuk kerja, syok cuti pun tak habis lagi. Huhu.. Punch card macam biasa, on PC, check email dan layan Blog. Hahh dah macam company sendiri kan :D


Urm okaylah, apa-apa pun kerja kena settlekan juga ni. N chow dulu ya :D.. Daaa

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D