About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Monday, November 5, 2012

Hujan Oh Hujan!!

Hujan oh hujan kenapa ko timpa kayu..

macam mana aku tak timpa katak panggil aku, katak panggil aku..

Seronoknya kalau hari-hari hujan. Sejuk jer rasa. Kalau time tak hujan boleh tahan panas la juga office ni. Harap jer ada aircon tapi cam tak leh nak berfungsi, fiuhh.. Nak kena buat aduan nanti, kalau tak sampai ke sudah la kepanasan.

Tapi tak semua orang rasa lega and besh kalau hujan. Macam oficemate N, N sendiri tak leh nak bayangkan la, tiap kali hujan lebat yang lama mesti banjir rumah dia, cian dia. Baru-baru ni air naik rumah dia sampai ke betis, penat la kawan tu duk cuci rumah. Dah la anak pun sakit, kepala pun tak berapa nak betul sebab tengah pregnant, dugaan sungguh.

Kes lain pula, kelmarin N pergi jalan-jalan ke kolam ikan husband kat Klang. Oleh kerana ipar tak tahu jalan, kiteorang dah masuk salah jalan. Siap masuk Kapar dan patah balik ke Klang. Sepanjang perjalanan tu, perumahan di belah kiri dan kanan jalan dah naik air. Panjang pula tu, ala la siannya derang nak kena kemas and cuci rumah. Apa-apa pun N bersyukur sangat sebab rumah N tak banjir, sebab kalau banjir N takut N yang sibuk main air ngalahkan bebudak kecik :P

No comments:

Post a Comment

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D