About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Monday, December 17, 2012

N dah gemuk!!

Unbelievable.. From S to L. ngeng ngeng, konon-konon dulu nak gemuk. Tapi bila sekarang dah gemuk lain pula ceritanya.


I am very proud of my additional tummy and i call it as sacrifice of a mother.. Pengorbanan. ngeng ngeng.. After giving birth to my lovely Hero, Muhammad Asyraf, i loss 8-9kg (include my lovely 3.1kg son weight). Then after few months later my weight reduce and i can fit several of my pants and jeans. 

I am not too desperate to rid off my weight, because i still have big size cloth to wear. But i am very please to reduce a bit so that i can fit all my S size cloth easily (walaupun dah besar N masih pakai lagi jean yg size kecik tu, lebih kurang macam tak sedar diri ar jugak). Actually i am very satisfied with my weight right now because it really suit me (everyone said so), but i have a problem with my additional tummy.

There are several people asking about my tummy.. "Nad mengandung ker" "Madam, Madam Nadia tu mengandung ker".. Then my kening dah jadik macam Ziana Zain. Tak sangka pula that my additional tummy ni very obvious. Ramai yang cakap perkara tu normal but for me ianya tak berapa nak normal (macam takleh nak terima kenyataan) cause before pregnant perut N flat and tegang..Mana ada gedebih-gedebih or perut lembik-lembik ni.

Ramai orang cakap kalu nak kurus part perut kena la wat sit-up. Maybe pas ni bley la wat sit-up skit-skit. Hurm.. malas betul.. ngeng..

2 comments:

  1. ahahah!!samala kita Nad...silap2 gaya terpksa pkai XL,sobsobsob!!!akak ni dhla si kecik tu BF lg..asal akak usai mkn nasi je nak ajak ngempeng baring ,huwaaa!!!

    ReplyDelete
  2. Dear Nadia....

    Just want to share with u about DX Lingeri by Elken..

    Diperbuat dr kain Egyptian cotton yg digunakan utk mumia, kain xkan reput n sangat selesa, tiada besi, tetapi tetulang teflon yg mudah lentur sangat membantu melangsingkan badan tanpa rasa senak, sgt selesa di pakai ketika period, lepas bersalin, mudah di pakai n takp perlu buka ketika solat..
    Rugi sgt saya tak kenal benda ni dari awal... Boleh turunkan berat badan dan menyingkir lemak tanpa sedar...
    Sekiranya set korset longgar boleh alter sehingga saiz mana kite mampu kurus.. Tak perlu diet, mudah di pakai..
    Utk pertanyaan lanjut dan free fitting boleh hubungi sy di 01112191811... Celebrity choice.. Rozita Che Wan, Dato' Siti Norhaliza, Stacy, Raja Ema n ramai lg..

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D