About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Tuesday, October 30, 2012

Paint Tool Sai Meow

Awal tahun ni N ada download Paint Tool Sai. Konon-konon nak wat doodle comel. Tapi tak sampai satu hari N dah give up. Tak pandai nak guna. Ada juga follow tutorial dari blogger-blogger lain tapi tak boleh juga. Tak jumpa pun tool untuk curve..

Then baru-baru ni N buka beberapa blog yang doodle guna Paint Tool Sai. Cantik-cantik, suka tengok. Geram jer rasa sebab tak dapat nak buat sendiri. Then lagi sekali N buka paint tool sai tu setelah sekian lama berhabuk dalam folder. Godek punya godek masih tak jumpa tool curve.

Ish.. geram betul rasa. Last-last N pun google. Rupa-rupanya bukan N sorang jer tak tahu, ada juga orang lain yang tak tahu pasal tool curve tu.. Bila dah dapat tau kat mana N pun buka paint sai. Seronok rasa, berjaya juga... So, kat bawah ni first doodle N guna Paint tool Sai, ala bese-bese jer ni :D


Tapi bila dah wat, N ada satu lagi masalah. N tak reti nak transparentkan background dia.. huuhuu

Saturday, October 6, 2012

Satu lagi blog

Holaa.. Sejak N create satu lagi blog lain, N dah lama tak post apa-apa kat blog kapas-putih ni.. Tapi bila N buka akaun, masih ada orang yang sudi jenguk-jenguk blog ni.. Mekasih yer pada sesiapa yang ringan jari klik blog N yang tak seberapa nih :D.

Blog baru yang N create tu pun takder la selalu sangat update. Sibuk jer la sekarang ni, lagi-lagi bila dah ada anak.

Pagi ni N bertugas di pejabat, takder orang pun nak kacau, so ada la masa ni nak buka blog and update.


Yang kat atas ni blog lain yang N create, mostly setakat ni N banyak post pic anak dan cerita pasal anak dan diri sendiri. Sebelum ni, N post pic anak dalam blog kapas-putih ni, tapi N dapat rasakan gambar dia akan bertambah setiap hari. So rasanya tak rugi buat satu lagi blog khas untuk anak.