About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Monday, January 14, 2013

Jangan potong que aku..

"Eii budak, ko ni kenapa. Takleh nak sabar ker?" Kenyataan ni hanya dalam hati :D

Hadoi!! sakitnya la hati N ni. Semalam pergi kenduri kawen cousin husband kat Melaka, tengah-tengah gosok and basuh botol susu anak bley pula ada sorang girl ni terus mencelah letak pinggan and basuh tangan. 


N pun tengok jer dia sambil gosok botol susu, pastu ada lagi sorang girl pun kelam kabut juga nak basuh tangan tapi N terus jer sua botol kat paip and bilas botol.

Ish geram la tengok perangai orang yang macam tu, dah la budak-budak lagi, tapi tak pandai nak hormat orang lagi tua. Tak silap N, rupa macam budak tingkatan 2 pun ada. 

Cara diaorang memang dah betul, pandai beratur tapi tak reti nak tunggu giliran. Apa la yang kelam kabut sangat. Ngalahkan orang yang nak kahwin pula.

Nasib baik la rumah orang, kalau rumah N memang budak tu dah kena sound baik ar dengan N. pastu lecture satu jam pasal hormat orang tua, sure dia akan ingat sampai ke tua.. Pastu suruh ketuk ketampi kan.. Ngeh ngeh.. hehe

2 comments:

  1. Memang bengang betul ngan manusia2 mcam ni.. Masa kenduri tunang anak jiran ari baru2 ni pun Mieza kena lebih kurang macam ni.. Lagi teruk lelaki kot orang tu.. MAcam dah kebulur sangat, tak menyempat.. Sampai Mieza tengak cedok lauk pun dilanggarnya.. pastu tak mintak maaf pulak tu.. Jalan wat dek2 je.. Budus punya manusia..

    ReplyDelete
  2. hehe.. kalau bab amik makan masa kenduri kawen mmg semua orang pun kelam kabut.. lapor sangat la tu

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D