About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Sunday, June 23, 2013

Andai dapat ku undurkan masa

N lah orang yang paling bahagia dalam dunia ni..

duniaku

Seronoknya kalau diberikan peluang untuk undurkan masa dan ubah segala-galanya.

Bila cakap pasal undur masa semestinya N akan terkenang memori-memori lama. Banyak mana suka dan gembira banyak tu jugak lah penderitaan dan kesengsaraan.

Yang suka dan gembira of course la N akan simpan sampai bila-bila tapi yang derita, sengsara dan yang hitam-hitam tu terpaksa juga simpan.. huhu

Memang mustahil dan tak masuk dek akal untuk undurkan masa dan perkara seperti tu semestinya tidak akan terjadi. So biarlah ianya menjadi angan-angan kosong N

Ramai orang cakap yang setiap perkara yang terjadi tak kira baik mahupun buruk, ia merupakan satu tauladan dan pelajaran buat manusia.

Selagi tiada kesilapan atau pengalaman selagi itulah tiada pengajaran dan juga tiada perubahan.

Hurmm.. N bukan taknak pengajaran or perubahan dalam hidup but if i were given at least one opportunity to reverse time, N nak kembali ke tahun 2000.

Satu benda jer yang N akan buat ialah untuk tidak berpindah ke sekolah asrama. N nak kekal bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Seksyen 24, Shah Alam Selangor.

Mungkin dengan tindakan N tu akan merubah keseluruhan hidup N dari segi pembelajaran, career dan masa depan..

Rasa macam nak tahu sangat life kalau tak pindah sekolah asrama macam mana.. Maybe it will have two consequences which is could be better or worse :P

Anyway,

What price you can offered if you were given the opportunity to reverse time??
or
Are you able to pay whatever the price it is if you were given the opportunity to reverse time?

No comments:

Post a Comment

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D