About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Wednesday, January 7, 2015

Android Daily Journal - Inkpad dan Moment diary

Busy betullah N kebelakangan ni, nak balas blogwalking pun asyik tak sempat. Tapi jangan risau N akan cuba curi masa sikit pasni untuk BW ye :D

Anyway, harini N nak kenalkan you all dengan satu app diary yang you all boleh jumpa dalam google play. Sebelum ni N gunakan inkpad. Tapi semalam bila search dekat google play, terjumpalah moment diary.

Android Daily Journal - Inkpad dan Moment diary

App dalam HP N:

Beauty Plus ni N gunakan untuk tangkap gambar terutamanya bila nak selfie :D.. Pengganti kepada 360 camera.

Inkpad ni dah lama ada tapi penggunaannya lebih sesuai kalau nak letak nota-nota ataupun catatan penting. Tapi guna juga untuk diary tapi memang tak praktikal dan jarang digunakan.

Android Daily Journal - Inkpad dan Moment diary

Moment diary lebih sesuai untuk daily journal or diary. Nilah application yang N cari-cari selama ni. Nak edit tarikh pun senang. Siap ada ikon comel dan boleh masukkan gambar untuk setiap entry. Ni lebih kurang macam satu blog kecik dalam HP. Kadang-kadang tu banyak sangat benda yang N buat perlu dicatat untuk dibaca pada masa akan datang. Tapi tak sesuai la kalau nak gebang semua dalam blog. Jadi moment diary ni menang sesuai sangat untuk N. Semalam baru upload. Dari pagi sampai malam dah ada 10 entry.. Semangat nak mencatit gitu. Harap-harap semangat ni boleh berterusan.

Android Daily Journal - Inkpad dan Moment diary

Moment diary ni sangat senang dan praktikal untuk tulis diary. Tapi lagi best kalau boleh terus connect ke blog.. :D

No comments:

Post a Comment

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D