About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Tuesday, January 24, 2012

The United Buddy Bear Pavillion

Hari ni N ikut papa n mama tengok patung-patung bear dekat Pavillion KL. Setiap patung yang dilukis melambangkan sesebuah negara yang terdapat di seluruh dunia. Memang bergambar sakan lah kitaorang kat sana. Jom kita layan gambar-gambar yang N tangkap, banyak tau. Kalau nak tengok kena sabarlah yer :D



Malaysia United Buddy Bear drawn by our Malaysian Artist, Imuda.
Lukisan yang melambangkan perhubungan yang harmoni tidak kira bangsa :D









United Buddy Bear dekat air pancut.




United Buddy Bear dekat entrance Pavillion. 




Naga kat entrance dalam Pavillion, naga ni seolah-olah terkeluar dari dinding.


Naga panjang dalam Pavillion.


Dalam Pavillion ada banyak hiasan sempena Chinese New Year.


Bahagian luar kat entrance Pavillion.





Im here!!



Ni sisi belakang United Buddy Bear, pun cantik juga.


Mama tunjuk lukisan seorang dancer yang seakan-akan terperangkap kat belakang United Buddy Bear ni.


Ramai orang suka bergambar dengan Love United Buddy Bear ni sebabnya ada lambang LOVE.





Mama with Blue Polka Dot United Buddy Bear.


"Hands up everyone!!" command dari papa dalam pic.
Pergh takut juga derang dengan papa yer. Hehe.. Papa ni guna kuasa apa la yer.

Tahun naga, haruslah bergambar dengan Naga United Buddy Bear barulah ada Ong. Ngeh ngeh



World Peace!!
Jeng jeng jeng .. perut siapa lebih besar??


Ada satu mama bear yang kecik tersesat pula :P



Cuba United Buddy Bear ni hisap curut. Ish tak baik untuk kesihatan.. 


Papa bergambar dengan France United Buddy Bear. Serius cantik dan unik sebab badan bear ni siap tersembul lagi :D.


Haa cuba teka negara mana yang famous dengan tikar terbangnya..


Mama bergambar dengan United Buddy Bear Albert Einstain.


On the way balik masuk Lot ten jap, sempat lagi mama bergambar dengan si bangau :D


Perasan tak ada blog KapasPutih kat signboard tu. Rasanya tak der pula buat advertise blog kat situ.. Ngeh ngeh.. Perasan jap..


Papa n mama berehat seketika sebelum dihalau oleh pengawal keselamatan kat situ. Huhu.. Nasib baik dia datang tegur baik-baik, kalau tak jadi macam sorang adik tadi yang pijak rumput, siap kene tiup wisel lagi dengan pak guard tu. 


We are in the mirror!!


N n little baby. Nasib baik baby dalam perut, kalau tak mesti dia dah tunjuk peace.
7 month ++. Lagi dua bulan, lepas baby dah keluar nanti mama (N) tunjuk balik pic ni kat baby yer.
Pic kita bergambar dengan United Buddy Bear :D

Anyway, United Buddy Bear ni akan kekal kat Pavillion sampai 15 February 2012. Jangan lepaskan peluang, rugi siapa yang tak pergi tau.

4 comments:

  1. waa..lamenye tak terjah pavilion...bnyk gler bear2 tu.suke UNITED BUDDY BEAR...seghonok!!!!!!!!!;)

    ReplyDelete
  2. Dear Kami, N seronok sangat tangkap gambar ngan bear-bear tu. Pergi la, jangan lepaskan peluang.

    ReplyDelete
  3. kesuma: a'ah, tapi sekarang dah takder ar :D

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D