About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Tuesday, June 25, 2013

Iklan Pisau Victorinox

Pernah dengar tak jenama Victorinox??

Haaa.. tak pernah.

Pisau Victorinox

Urm, okay.. Pada sesiapa yang tak pernah dengar pasal jenama ni sekarang bolehlah amik tahu. Ianya salah satu jenama yang terkemuka dan terkenal.

Brand Victorinox offer banyak jenis peralatan dan keperluan harian seperti barangan dapur, jam, beg, baju dan minyak wangi.

Dan jenama Victorinox yang berasal dari Switzerland ni terkenal dengan barangan dapurnya iaitu pisau. Sesiapa yang berkecimpung dalam bidang penyediaan makanan mesti dah biasa dengan jenama ni.

Walaupun harganya yang jauh lagi mahal berbanding harga pisau yang lain tetapi ianya tetap menjadi pilihan  kerana pisaunya yang tajam.

Pisau ni tak semestinya digunakan untuk para chef tetapi ianya juga sesuai digunakan untuk kegunaan harian.

Masa N belajar dulu pun memang semua pelajar dibekalkan dengan jenama ni. Tapi boleh kata semua tempat tak kira la universiti ker kolej ker memang semua akan gunakan jenama ni.

Dan last 2 years N hadiahkan untuk mama satu chef knife dan satu paring knife. 

Oleh kerana pisau ni tajam setiap awal penggunaan kalau tangan tak luka memang tak sah. Itu yang sering terjadi kat N :P. 

Agaknya kerana kurang berhati-hati. Takpun sebab jarang ke dapur.. huhu

Pisau ni juga ada dalam pelbagai jenis saiz dan selain digunakan semasa belajar dan kegunaan harian ianya juga sangat sesuai digunakan untuk workload yang banyak dan berat seperti digunakan untuk pekerja restoran, perkerja pasar ataupun kerja-kerja melapah especially masa raya korban.

Tiap kali ada kenduri ataupun raya korban mama mesti akan bawa sekali pisau victorinox yang N bagi tu  sebab ianya tajam dan senang nak potong daging.

Okay, kat bawah ni ada banyak jenis saiz pisau victorinox.. Kalau nak beli boleh email N okay

nadiamus85@gmail.com

Sila jamu mata :D

Pisau tajam

Chef knife from left
Fibrox handle : 25cm
Wood handle : 22cm
Fibrox handle : 22cm
Nylon handle : 19cm
Fibrox handle : 19cm
Fbrox handle : 15cm

Pisau Victorinox

Fibrox handle

Penggunaan fibrox handle sangat sesuai digunakan untuk kerja-kerja basah especially butcher kerana permukaannya yang kesat boleh mengelakkan pisau tergelincir dari genggaman.


Pisau Victorinox

Nylon handle

Penggunaan nylon handle senang dijaga kerana mudah dibasuh dan dibersihkan.

Pisau Victorinox

Wood handle

Penggunaan wood handle sesuai untuk pengguna yang mementingkan keterampilan dan bersifat classy :D

Pisau Victorinox

Chef knife Fibrox handle susunan dari atas:  15cm , 19cm , 22cm , 25cm

Pisau Victorinox

Victorinox Knife Blade

Chef bestfriend

Victorinox Paring Knife and Peeler

Handy small knife

Victorinox Paring Knife

Bilah pisau kecil

Victorinox Paring blade

Pemegang Nylon Pisau Kecil

Victorinox Nylon handle paring knife

Handle untuk paring knife ni tiada pilihan selain dari Nylon

Pengupas

Victorinox Peeler

Bilah Pengupas

Victorinox Peeler blade

Pemegang Nylon Pengupas

Victorinox Nylon handle peeler

Okay, kalau sesiapa nak beli dan tanya harga boleh la email nadiamus85@gmail.com

Minimum purchase:
Chef knife = 5 pcs
Paring knife / peeler = 25 pcs

Buat masa sekarang ni N takder stock dalam tangan so tempahan hanya untuk bulk purchase.

Tapi kalau ada permintaan tinggi dalam kuantiti yang sedikit N akan ambil but please do let know so that N dapat kumpul order :D

1 comment:

  1. saya nk beli pisau nih.. mcm mana nak contec cik? ni email saya najlaaruslan@gmail.com

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D