About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Saturday, November 5, 2016

Seri Pacific Hotel KL

Check in.. last check in kat sini bulan 8 tahun lepas, masa tu konvo event juga. Memang tiap kali konvo event, kat sini la tempat kami staff untuk melelapkan mata. Event kami pun bersebelahan dengan pwtc, dekat sangat. Keluar dari hotel dah jumpa entrance pwtc.. 


Bilik memang puas hati sebab..... company yang bayar. hehe.. mekasih bos. Dapat la merasa tido semalam free kat hotel bertaraf 5 bintang ni ;). 


Tiap-tiap tahun menginap di sini memang senang. Selain daripada dekat dengan lokasi event, apa yang N suka pasal bilik hotel kat sini:

# tilam dan bantal yang selesa
# bilik mandi dua dan bersih
# ada cabinet pantry untuk buat air panas dan small refrigerator untuk air sejuk
# televisyen untuk berhibur
# plak lebih dari satu
# safety box untuk simpan barang berharga
# iron n board.. ni paling penting untuk iron baju yang nak pakai untuk event nanti.


Wajib la selesa duduk kat sini. Satu malam pun dah berapa rm... kalau nak guna duit sendrik memang lambat la lagi.


Anyway, sekali sekala dapat keluar bermalam tempat lain seronok juga. Macam holiday..

Okies.. thats all for now. Selepas berhempas pulas buat slide show dan tolong apa yang patut sesambil berjalan cuci mata kat mall, rasanya dah sampai masa untuk lelapkan mata.. Semoga event pada keesokan hari berjalan dengan lancar..

Friday, September 30, 2016

Patmos Steak Cafe KLANG

Minggu lepas asben bawa N dan anak makan kat Patmos Steak Cafe. Cafe ni terletak di Klang. Dah lama rasanya tak jamah makanan Western. :D

Patmos Steak Cafe KLANG

Masa kami datang memang dah sedang elok. Nak kata sikit tak juga dan nak kata crowded pun tak juga. Boleh kata kami ni boleh buat pilihan lah nak duduk meja yang mana satu.

Patmos Steak Cafe KLANG

The menu.. Menu dia best sebab tak banyak dan tak sikit. Okaylah semua ada, tinggal nak pilih aje :D

Patmos Steak Cafe KLANG

Malam tu Asyraf order makan favourite dia, Fries dan juga air tembikai. Asben memang sedari hari sebelum tu mengidam nak makan steak. So dia order Rib Eye Stick set dan sky juice. N order Golden Mushroom Chicken Chop and milo ice.

Patmos Steak Cafe KLANG

Kat situ ada juga derang letak otak-otak, asben amik satu nak rasa.

Patmos Steak Cafe KLANG

Asyraf punya order :D

Patmos Steak Cafe KLANG

N punya.. nom nommm

Patmos Steak Cafe KLANG

Asben punya steak siap ada baked bean, mash potato, coselaw and burn bread :D

Overall food dia okaylah expecially asyraf punya fries sebab portion dia memang banyak sampai ayah dia kena habiskan.. hehe Asben punya steak pun okay kot sebab asben tak complain apa apa.. Tapi N punya chicken chop so so lah sebab bread crumb dan skin dia tebal dan isi conet. But no complain with that kind of price. Kalau nak menepati selera silalah pergi ke secret recipe dan order chicken cordon bleu.. Yang itu memang marveles dan puas hati tapi pulus kena tambah sikit la :D

Environment kat sini menyenangkan sebab jarak antara meja tak terlalu rapat. So rasa lebih privacy. Kawasan persekitaran pun tak kotor dan menyakitkan mata. Kira okay la..

Kemudahan parking memang senang. Parking betul betul depan restoran. Mungkin kami pun sampai awal, masih ramai yang tak keluar lagi untuk dinner.


Patmos Steak Cafe KLANG

Muka puas hati dapat makan fries.. Suka ngat dia

Total damage RM39.50

Fries RM4.90
Golden Mushroom Chicken Chop RM8.90
Rib Eye Steak RM19.90
Milo ice RM2.30
Watermelon Juice RM3.50