About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Tuesday, August 5, 2014

Puri di Bulan Ramadhan

Hai all. Seronok beronok-ronok semua orang beraya ye.. Update gambar sini sana, tak menang tangan gamaknya.

Oleh kerana semua duk hangat cerita pasal raya, N nak ubah selera sikitlah. Nak cerita pasal Ramadhan lepas. Serius N tersangatlah busy plus waktu kerja yang singkat sampai tak sempat nak update pasal Ramadhan.

Juadah enak pun tak sempat nak share dengan semua. Memandangkan sekarang dah habis bulan Ramadhan tak payahlah nak telan liur sangat tengok piccas kat bawah ni.. Kepingin nak rasa buatlah sendiri takpun nak lagi ekpress boleh pergi mamak je :D

Puri di Bulan Ramadhan

Tapi kami sekeluarga buat sendiri je ni. Bila balik dari kerja mertua dah siap adun. Gelek on the spot dan N tukang goreng :D

Puri di Bulan Ramadhan

Budak kecik ni pula mandor aka quality checking (QC)..

Puri di Bulan Ramadhan

Close-up sikit.. Sedap kan, kembung montel-montel gitu.

Jelly kelapa dalam kelapa

Ni pula jelly kelapa mama buat. Istimewanya jelly ni diletakkan dalam kelapa :D. Tapau balik rumah mertua dan makan ramai-ramai. Banyak ni, makan masa juga nak habis.

Haa kalau dah tertelan-telan liur, apa lagi. G serbu mamak takpun google je resepi puri ni. N pernah juga buat sekali puri ni kat rumah mama. Menjadi la juga. Tak sempat nak tanya resepi kat mertua, N google je. Bila goreng jadi kembung-kembung memang puas hati.

You all yang suka masak tapi tak pernah buat.. Cubalah buat sekali, gerenti bila dah jadi nak buat lagi. Sangat sesuai untuk minum petang makan dengan kari takpun dijadikan dessert makan dengan susu pekat.

6 comments:

  1. untung la dapat buat roti puri... makan dengan kari sardin pun sedap nie...

    ReplyDelete
  2. waa.. jelly kelapa tuh, teringan hendak rasa

    ReplyDelete
  3. ouh x pnh tgk lak puri tu...nnt i gugel..klu senang boleh la buat...mkn dgn susu pekat tu cam nyummm sgt! ^_^

    ReplyDelete
  4. dapnyewwwwwwww tgok jelly kelapa tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....

    ReplyDelete
  5. Jom follow me back,, i baru follow u,, http://greenfarra.blogspot.com/

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D