About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Sunday, January 23, 2011

Car boot Sale or Pasar Karat Shah Alam..

pagi kul 8 dah bangun, mandi dan bersiap g pasar karat shah alam ataupun car boot sale yg berlokasi di stadium seksyen 13, shah alam :D hehe

seperti yg saya dan tunang bincang lewat tgh malam semalam kami akan ke sana kul 8.30 tetapi tunang tak bangun lagi :(

tunggu punya tunggu dengar bunyi macam mama dah bangun. mama mandi dan ajak g pasar :)

nge hehe memang seperti yang dirancang.. kalu tunang tak terjaga mmg N akan g ngan pama.

then kul 9 gerak.. okay kat pasar ni memang jual macam2, kalu dulu N sebut sebagai carboot sale.. dulu masa N datang mmg lain sgt, tapi 3minggu yg lepas N datang rupa2nya pasa ni dah bertukar rupa.. slalunya pama jer yg g tapi bile nampak pama asik beli baju jer kat sana tu yg rasa nak ikut.. nak tau la besh sgt ker coz dulu bese jer, takder per sgt..

kali ni ada beberapa pix yang N snap.. sila cuci mata yer hehe

 ni bahagian pasar basah, tak penah masuk pun tapi dari tepi leh nampak lar derang jual udang, sotong and sayur2

 okay, ni plak bahagian makan2. slalunye ni tempat pertama yang dituju untuk breakfast :D, tapi pagi ni pama jer pegi coz masa kat umah N dah makan breakfast siap2..

breakfast pagi ni roti disapu butter and peanut butter dan dilapis ngan hirisan timun.. pergh marvelous

gerai ni jual pelapik meja, takpun curtain (adei tak pasti la plak) dan yg menariknya siap letak advertisement lagik tu untuk homestay: kg melayu subang, satu umah RM100/day

 gerai ni jual telekung.. ada macam2 jenis, saper2 nak beli telekung bley la datang ke sini.. kain cotton lagi dan pelbagai  color pada embroidery setiap telekung. hargannya pun  serendah rm50. ada jugak beberapa gerai lain yg jual, so bley la survey2

 pinggan mangkuk english style. cantik dan dainty

 haa cer tgk tanda harga kat dalam pix ni.. percaya or tidak?? 4helai rm10. yang ni semua baju baby dan baju baru kay

 yang ni tirai yg dijadikan perhiasan di rangka pintu

 gurlss.. u oll mesti geram kalu datang sini.. ada pelbagai jenis tudung dijual di sini dan siyesly yang u oll mmg tak dapat nak survey semua gerai yg ada coz ada berpuluh2 gerai yg jual tudung tau.  tapi kalu u oll semua rajin nak berpatah balik ke gerai yg u oll dah admirer siang2 so . harga serendah rm10, murah.

 yang ni plak jual pokok2 herba dan buah.. ada pokok kesom, pokok kedundung, pokok rasberry

menjual alat muzik.. agaknya la kot tapi siap ada org nyanyi2 dan bermain ngan alat muzik. mungkin derang ni provide service band untuk event2 tertentu, kalu tak silap N la

 jamu.. jamu

 spare part pun ada jugak..

 ayat suci alQuran. discount price rm90 from rm139

 yang jam ni pulak mmg menarik perhatian coz setiap satunye sangat besar.. sesuai untuk saper yg rabun ataupun untuk pemberian kepada orang :)

 kraf tangan, bakul

 ada jugak yg jual surat khabar kat ruang masuk dan keluar pasar

 yer, N cukup tak sabar nak sampai part bundle ni.. haa peminat pakaian bundle cer tgk rege dia RM5 selai.. o.o
tapi ni gerai bundle untuk laki

 dan yang membuatkan N lagi teruja ialah kat sana ada bundle perempuan.. banyak tau, ada la dalam 6 or 7. semenjak N duduk secara tetap di Shah Alam selepas belajar  bertahun2 di negeri org, N susah nak jumpa or takder langsung jumpa bundle pompuan yg besh2 especially di mana2 kedai ataupun bundle Shah Alam.

bile dah jumpa ni (3minggu yg lalu) memang layan.. tapi gerai2 kat sini mmg berselerak, kene jalan setiap lorong kalu tak nak terlepas mana2 gerai. paling mahal baju yg N beli kat sini rege rm16 (dress) dan paling murah rm5 :D.

arini N ada pergi satu gerai ni yg mmg jual kot cantik2 tapi dia kasi kurang rm5 jer. yg N perasan dia slalu ckp "haa yg kat sini semuanya rm25 tapi kasi kurang rm20". dah 3kali datang mende yg sama dia ckp so maknanya dia mmg jual rm20 la. dia ckp rm25 coz bile dia ckp bagi kurang rm5 org dah takleh nak tawar ar..

last2 N fed up, N tak beli pun.. tapi cantik huhu frust.. tujuan N g bundle nak dapatkan baju yg murah dan yg pastinye takder org lain akan pakai baju yg sama coz semuanye bundle import.. tapi kalu mahal mmg N pikir 10 kali gak la..

 ni plak bundle baju baby dan kanak2. rm1 tapi baju baby yg baru pun bley didapati ngan harga rm1 :). tapi yg pastinya baju baby kat sini mmg leh dapat murah

 ni pulak bundle apron, so cutee..

 PERHATIAN!!
kalu nak berjalan2 kat sini dinasihatkan tidak membawa anak2 kecil.. kesian mereka. N yg dah besar ni pun siap berpeluh2 kepanasan. kalu anak kecil lagi la tak tahan..

 tetapi kalu tak kesah untuk berpanas-panasan dan juga mengangkut beban sekampit beras apa salahnye..
ishh sok kalu dah ada anak musti susah kan nak ke mana2 huhu.. (agaknye itu la gunenye cik suami yer nge hehe)

hasil buruan: bola

hasil buruan

ni parking lot kat sebelah stadium.. sebelum dan selepas window shopping sama jer keadaannya..

arini N sgt bangga ngan diri sendri coz N tak beli apa2 walaupun misi harini adalah membeli baju bundle.. so misi bertukar jadi window shopping.. minggu yg pertama dan kedua n beli tapi minggu yg ke3 ni N tgk2 jer coz takder stock baru.. sma je cam minggu2 lepas.

kene berjimat cermat jugak untuk belanja di Bandung bulan 3 yehaa.. :D

7 comments:

  1. salam . hai kbtulan .. i pnah niage sini . but bkn bundle la. :) blouse2 .
    sumpah best kat sini . kalu nk bli barang sume ade kan :) haha every week i kat sane pon blum penah hbis round . ta kesempatan u thu . :)

    ReplyDelete
  2. ohh ye ker.. a'ah, semua barang pun ada. paling suka baju2 bundle kat sini,memang besh.. sama la kita, tak pernah habis round kalu pergi :D.

    ReplyDelete
  3. ah,akak pn pegi sna last weekend..jmput follow kmbali :)

    ReplyDelete
  4. QA: sejak-sejak ada baby ni baru sekali pergi sana.. sian la kat baby, panas huhu

    ReplyDelete
  5. kat stadium ni dah tak bole di panggil car boot sale..dah macam apa entah..saya ingat lagi dulu masa baru baru buka dekat stadium ni org pun tak ramai..sewa tapak satu parking dalam rm30engget kot klu tak silap siap dengan payung sekali..dulu betul2 car boot sale sebab just parking ajer kete kat situ dan bukak bonet..bentang kat jln raya...skg ni MBSA pun dah buat bisnes kena lesen plebagai kroni ajer boledapat..x bole di panggil car boot sale lagi..baru2 ni dekat damansara tu bole dikatakan car boot sale sebab still gunakan konsep yg asal..

    ReplyDelete
  6. alibaba lemon: a'ah sekarangnya carboot sale tak macam dulu dah.. sekarang lebih kepada pasar pagi jer. kat damansara ada ker?? macam menarik jer

    ReplyDelete
  7. hi N..blogwalking here..tengah carik info tentang car booth sale @ Tesco Extra Seksyen 13...but open on JUmaat, Saturday & Sunday, lps pasar karat...

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D