About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Tuesday, April 22, 2014

Oat Chocolate Choco or Oat and Wheat with White Chocolate

Jom kita mulakan hari dengan Oat Chocolate Choco or Oat and Wheat with White Chocolate ni. Haaa pernah tengok tak biskut ni?? Sekarang dah hangat diperkatakan, pergi blogwalking sini sana semua orang duk pakat cerita pasal biskut oat coklat ni. N diperkenalkan dengan biskut oat ni oleh mama. Mama cakap dia suka sangat makan biskut oat ni sebab tak manis.

Siap order kat kawan dia lagi. Kawan dia jual RM12 sebungkus. Tapi dalam pembacaan N, paling murah blogger lain pernah beli RM8.. Woww itu dah cukup murah sebab rata-rata orang lain yang beli RM10 termasuklah salah seorang student N. Katanya amik direct kilang kat rawang.

Oat Chocolate Choco or Oat and Wheat with White Chocolate

Tengok kat atas ada dua jenis kan. Sebenarnya isi untuk dua-dua tu sama je. Biskut ni pada pandangan mata nampak macam diperbuat daripada nestum. Apa bezanya pula?? Bezanya daripada segi packaging, pengeluar dan juga bahan-bahan yang digunakan.

Okay let we review this oat product:

Oat Chocolate Choco - Brand TWINFISH / Jie Cheng Hang Sdn Bhd / Rawang
Oat, Cocoa butter replacer, Non-dairy creamer, Sugar, Maltodextrin, Salt and Soy lecithin.

Oat and Wheat with White Chocolate - Brand CVMALLOW / Central Vista Sdn Bhd / JB
Oats, sugar, Cocoa butter substitute, Milk powder, creamer, Maltodextrin (Malt extract) and lecithin.

Bahan-bahan kat atas ni lebih kurang sama dan rasa dia pun sama pada N.

Pandangan pengguna yang telah cuba:

Dari mertua:
Menurut mertua yang pernah cuba dua-dua, dia kata plastik yang kuning tu isi dia lagi padat tak macam plastik biru yang ada rompong-rompong.

Dari mama:
Menurut mama, mama lagi suka yang plastik warna coklat sebab ada kandungan susu.

Baru-baru ni mertua ada order biskut oat ni kat mak budak yang mak jaga dan kawan-kawan pun ada beli kat student yang jual. Sebenarnya ramai orang yang amik biskut oat ni terus dari kilang dan jual melalui mulut ke mulut. Biskut ni memang sangat laku sampai kedai yang N pernah beli haritu pun dah habis stok.

N rasa takde masalah kalau kita nak makan hari-hari biskut oat ni sebab pengambilannya sama je macam kita makan nestum letak susu dan air panas. Cumanya biskut oat ni lagi senang. Buka plastik dan masuk mulut, tak payah susah-susah nak bancuh-bancuh.

Sangat sesuai untuk orang yang super duper busy tak sempat nak buat apa-apa. Kalau you all ada beli biskut ni, baik la letak sikit stok kat dalam handbag. Bila on the way ke office, stuck dalam jem tak payah makan kit kat, makan je biskut oat ni. Bahan utama oat / nestum dan juga ianya kurang manis. Tak elok makan manis-manis ni.

Siapa-siapa yang tak pernah rasa, pergi la cari kat kedai ataupun siapa-siapa yang jual. Pasti you all takkan menyesal :D

34 comments:

  1. hari ni kali kedua baca tentang oat ni... cam menarik jer macam best jer, memang nak kena try lah ni...

    ReplyDelete
  2. ohh ye ke. mesti cuba tau, sedap

    ReplyDelete
  3. saya ada jual..sila la ke face saya
    https://www.facebook.com/anis.sheikhs?ref=tn_tnmn

    hrga murah dr pasaran..retail n borong..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ambil 1 carton blh dpt brp yer?

      Delete
  4. Kalau tak ada stok oat & wheat cvmallow....boleh juga order dengan kami di www.mymzonline.blogspot.com atau taip dan search sahaja "MYMZ On9 Bisnez". Tq

    ReplyDelete
  5. Cik akak tak jumpa lagi kat sarawak nie hahaha N.
    Kalau jumpa nak gak try

    ReplyDelete
  6. sis boleh tak bagi alamat dan no tel distributor ni yg kat rawang tu..
    ingat nak beli terus kat situ :)ada tulis kat belakang peket ni rasanya..
    t.kasih yer

    ReplyDelete
  7. ohh ye ker. tak sampai lagi la tu kat sana cik akak..

    aida, nanti N bagi okay :D

    ReplyDelete
  8. Saya dapati makanan ini mengandungi lemak trans (lemak terhidrogen buatan yang lebih bahaya dari lemak tepu, digunakan sebagai lemak pepejal. Brand TWINFISH memang ada tulis kat kandungannya pada paket besar : Cocoa butter replacer (hydrogenated .....lupa pulak. manakala brand CVMALLOW dia tak tulis detailnya. so boleh dianggap sama je kecuali ada proof sebaliknya.

    tq admin. untuk perkongsian.

    ReplyDelete
  9. Try order kat blog ini : www.uruskewangan09.blogspot.com = best prices, RM5 per packet. Limited stock. First come first get.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum,ad stok x? Y oat choco twinfish tu ad x? Leh wassup kt nmbr ni x? 0133000052..

      Delete
  10. oat snack ni dah jd famous. lonjakan dalam permintaan. pemborong pun stok smpai terus abis dalam sekelip mata.

    ReplyDelete
  11. hubungi saya untuk stock Sabah/ Sarawak.. 0164425359 watsapp/call

    ReplyDelete
  12. Salam. ...kalo area JB.....kat mn ye nk dptkan oat choco nie dgn harga borong yg murah....pls info at wassup 0127361488

    ReplyDelete
  13. Area ipoh nk bl borong dengan harga yg murah kt ner..whatsapp dis no. 0132235147

    ReplyDelete
  14. Order laju...0129712184

    ReplyDelete
  15. Sape nak order kat saye..stock msh ade..wsapp 0129712184...rm12..

    ReplyDelete
  16. Salam sejahtera. Maaf dipohon. Cuba cx balik, ada yg lesen halal bukan dari JAKIM. Sy ckp lesen halal bukan tidak halal. Cuba cx balik. Maklum

    ReplyDelete
  17. Best price
    1-rm12
    10 - rm 110
    1 kotak - 24 - rm240.00
    0122358252
    Area cheras

    ReplyDelete
  18. Oat n wheat 1pack rm10..delivery kl rm12 wassap 0133235858

    ReplyDelete
  19. Area kedah nak order untuk oat white choco boleh whatsapp 0134685697

    ReplyDelete
  20. Saya jual white chocolate and oat choco . Oat yg saya jual amat2 lha terlajak laris yea uollls . Hee .
    1 pack Rm12
    Beli 10 keatas , 1 pack jatuh Rm10 jea aww .
    Kalo nakk beli borong , bolee whatsapp saya *if ade stock lg .
    0175347726 - nadya

    ReplyDelete
  21. Oat & Wheat area Damansara
    Harga kasih syg hingga hujung bulan May ini saja.
    Rm9.70 1 peket
    So rm233 utk 1 kotak
    Pm FB sophieparis KL jika berminat

    ReplyDelete
  22. Haii . Saya jual oat choco and oat wheat .
    1 pek = Rm12
    3 pek = Rm30
    5 pek = Rm49
    *grap it now . Stock limited
    Whatsapp nadya - 0175347726

    ReplyDelete
  23. hai.. FB OwnQiss Cod shah alam
    0132299870 whatsapp
    jenama
    oat choco
    oat n wheat
    date n fate
    sanwa
    echo
    rm 10.00 per pack
    jualan borong dialualukan

    stok usah risau tq

    ReplyDelete
  24. saya jual oat chocho(twinfis) n oat n wheat(cvmallow)
    1 paket rm10.00
    borong rm9.00/paket
    whatsap saya 012-2358252 - area cheras n balakong

    ReplyDelete
  25. Saya dh bli yg oat & wheat tu mmg sdap. Oat choco x try lg

    ReplyDelete
  26. Oat choco n oat wheat
    Rm10.00 / pax
    Rm240.00 / ctn
    Foc delivery in kl
    Wassap 0133235858

    ReplyDelete
  27. sabah/sarawak stock 0164425359 free pos

    ReplyDelete
  28. sy jual murah2 oat choco harga pemborong rm 2.00 per pack .

    1 kotak rm 40 .. kat dalam ada 24 pack . whats app 0178323844

    ReplyDelete
  29. kalau pos hancur oat ni ke x?
    mne nk dpt 1 RM8 tu ..
    sedap!
    tp manis la kan?

    ReplyDelete
  30. saya lebih suka Date&Fate berbanding yang nie. hehehe :)

    ReplyDelete
  31. oat choco murah2..RM8 shj..
    wassap sy 0169034797

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D