About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Monday, October 26, 2015

My first photobook from photobook worldwide

Pagi tadi N dapat package dari photobook worldwide. Sebenarnya package tu dah sampai Jumaat pagi minggu lepas. Tapi memandangkan N estimate minggu ni baru sampai so takdelah N nak g cek kat receiptionist. Tak sangka pula service nya sangat laju. Rasanya baru je bayar. Anyway, N sangat puas hati dengan service dah hasilnya..

Jom tour sekejap photobook N ni. Cover page ni N scrapbook and edit gune Photoscape. Ni sebenarnya N punya dekstop background.

My first photobook from photobook worldwide

Then, back cover gambar Asy dan dear asben.. And this photobook are from May 2015 activities which is a May 2015 Edition.

My first photobook from photobook worldwide

Kuih favourite N pun ada dalam ni.. Mertua punya specialty :D yummy

My first photobook from photobook worldwide

My favourite belongings :D

My first photobook from photobook worldwide

Wedding events with family

My first photobook from photobook worldwide

Cuti-cuti at Gambang resort

My first photobook from photobook worldwide

My first photobook from photobook worldwide

Macam-macam aktiviti from month of May 2015

My first photobook from photobook worldwide

N sangat puas hati dengan texture and quality of paper they use. Anyway, photobook ni harga RM10 without postage and purchase through GROUPON. (RM10.60+RM8.48 POSTAGE=RM19.08)

Friday, October 23, 2015

Yesterday daily journal...

Daily journal semalam dah siap scrappy. Tinggal nak isi agenda je.. Masih belum sempat nak isi. Dari pagi sampai sekarang ni masa sungguh pack. Tengah kelam kabut memang susah nak ada feel menulis. 

Yesterday daily journal

Close up sikit...
Yesterday daily journal
Yesterday daily journal
Bawah ni daily journal yang dah lepas. Ni salah satu item dalam set clear stamp yang N cerita kelmarin. Sepasang burung yang tengah bertenggek di dahan..
Clear stamp burung
Dan juga handmade mushy love stamp ciptaan N :D

mushy love handmade stamp

Tuesday, October 20, 2015

Handmade rubber stamp

Harini dah hari yang ke - 20 N berjurnal. Alhamdullillah N masih keep track dan berharap cukup bulan, jurnal untuk bulan october 2015 ni lengkap terisi :D

Well, kat sini N nak share beberapa design stamping yang N guna pakai dalam daily journal bulan October ni. Seronok sangat tengok dalam youtube otai-otai scrapbooker guna acrylic stamping. Memandangkan N tak tahu mana nak cari, jadi N search la DIY stamp.

Ni beberapa design yang N buat sendiri guna pemadam :D. Hasilnya memang sangat puas hati..

1. Mushy love
2. Double arc

Handmade rubber stamp

2. Double arc

Handmade rubber stamp

3. Arrow

Handmade rubber stamp

4. Hard love

Handmade rubber stamp

Beberapa hari lepas buat stamp sendiri, N terjumpa acrylic stamp dekat kedai buku popular dan N grab satu set.

Statement stamp type : Enjoy every moment here and now

Scrapbook rubber stamp

Statement stamp type : Life too short to wait

Scrapbook rubber stamp

Design stamp type : Flowers and butterfly

Scrapbook rubber stamp

Tuesday, October 13, 2015

Daily Journal Addiction - Hobi baru

Petang u all.. Nak nak dekat balik rumah baru sempat buka blog. Well, sekarang ni N tengah menyibukkan diri dengan hobi baru. Daily journal. Sebenarnya dah banyak kali nak cuba buat, tapi macam tak reti nak mula. Tapi pernah la juga N try, pastu terbengkalai sebab sangat sibuk dan tak terupdate.

Jadi kali ni, N rasa semangat tu dah ada dan dah get ready untuk  cuba habiskan satu bulan punya daily journal. Daily journal N biasa-biasa je. Takder la sehebat daily journal yang macam omputih buat tu.. Derang memang guna embellishment template yang tebal or beli. Best je usha usha tutorial derang dalam youtube. 

Cuci mata sikit.. Ni cover daily journal bulan October 2015 :D

Daily Journal Addiction - Hobi baru

Beberapa hari yang dah siap.. Masa baru nak mula memang rasa susah. Tapi lama-lama makin seronok pula.

Daily Journal Addiction - Hobi baru

Kadang-kadang cantik, kadang-kadang tak kena. Tapi apa-apa pun buat daily journal ni memang fun sangat bila dah tahu macam mana nak buat.

Daily Journal Addiction - Hobi baru

N printed out embellishment amik dari internet je. Print out black n white tapi guna paper colored. Nak beli template yang sedia guna memang mahal la kan. Mampu tengok je kat Popular tu.. huhu

Daily Journal Addiction - Hobi baru

Sebelum nak mula memang banyak hari juga N buat research. Dalam beberapa minggu la juga. Dan hasilnya memang best. 

Friday, October 9, 2015

Lunch at Mee Tarik Restaurant

Hari ni nak share satu tempat makan yang best. Baru buka dekat tempat kerja N. Sebelum ni dah pernah cuba kat area Shah Alam tapi mungkin masa tu kuah dia tak berapa nak urmm sangat. So, first experience memang tak syok tapi bila officemate dah ajak, gagahkan diri la juga untuk cuba branch lain.

Dan syukur alhamdullillah, memang betul officemate cakap, mungkin masa N pergi tu kena kuah yang tak sedap. Bad day la gitu. Anyway, meh sini nak share gambar sekeping dua tiga empat lima :D


 The menu..
Lunch at Mee Tarik Restaurant

Ni mungkin specialty mee dia :D

Lunch at Mee Tarik Restaurant

Inside the menu

Lunch at Mee Tarik Restaurant

Mee yang N order.. Lamen Soup with Vegetables. Dalam gambar menu tu macam tak pedas kan. Tapi bila hantar, tengok permukaan soup tu pun dah seram. Pedas tapi memang sedap :D. Thumb up. Tak sama langsung macam yang N makan first time ritu.

Lunch at Mee Tarik Restaurant

Ni officemate punya order. Ada cendawan telinga, ni pun sedap juga

Lunch at Mee Tarik Restaurant

Yang ini pun boleh tahan, apa ntah nama dia, xingat.

Lunch at Mee Tarik Restaurant

Anyway, that all for this afternoon, perut sangat kenyang sebab portion dia satu mangkuk besar. Sangat sesuai untuk orang yang betul-betul tengah kebuluran. Agak makan masa nak habis. Lagi-lagi bila order yang jenis berkuah banyak macam lamen mee yang N order.

Memang sangat puas hati dengan portion, taste dan harganya. Boleh datang lagi tempat ni :D 

Thursday, October 8, 2015

Evening with Spaghetti Carbonara :D

Evening all..

What a hectic month!! Sampaikan nak buka blog and blogwalking pun tak sempat. Macam-macam jadik dalam beberapa bulan ni. Fiuh!! Sekarang pun masih curi masa. Dah last minute nak balik baru berpeluang nak buka n update blog..

Anyway N baru je habis makan Spaghetti Carbonara and N memang sangat teruja untuk share apa yang N makan.

Well, feast your eyes.. :D

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara


Wink wink!! Nak punch out dah... Hopefully esok esok ada masa untuk new entry :D