About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Sunday, January 18, 2015

Birthday party aisy at marrybrown cheras

Semalam ada event birthday party yang N dan baby asy pergi. Celik mata je girl sms kata lambat sikit. Jadi sempat la N buat breakfast carrot fries.. Still pasal carrot lagi tak sudah-sudah.

http://kapas-putih.blogspot.com/2015/01/ayam-salut-tepung-plus-carrot-fries.html?m=1

Bertolak jam 10.30 dan sampai marrybrown cheras tu dalam jam 11.15 pm. Girl bawa tiga orang anak buah. Baby asy sukalah ada kawan. Lagi lagi budak besar. Memang taste dia suka kawan dengan budak besar.


Baby asy dengan present. Camera shy budak ni. Susah nak capture gambar dia. Malu malu meow la konon..


Masuk je terus cabut kasut dan main dalam bilik mini playground ni. Suka lah dia sebab ada banyak ball. Yang kat atas tu birthday boy. Baju sama macam asy cuma ada tambahan kain kat belakang. Kata batman kan ;)


Asy seronok main dalam bola...


Dekat marrybrown ni tak macam kfc n anw yang ada package makan untuk birthday party. Menu kene order based on menu set. N amik set yang tuan rumah order. Malas nak pikir sebab rambang mata, tengok semua pun sedap.

N makan fish n chips dan girl makan ayam breaded. Set ikan memang sedap sampai tak larat nak makan tapi nasib bek habis. Chicken breaded pun sedap juga cumanya ayam dia tak berapa nak gebu.. Pastu sya tambah pula nasi lemak kat meja kiteorang. Girl yang habiskan.. Nasi lemak sedap sebab sambal dia ngancam. Pedasss.. And the rest children makan set kiddy meals. Asynya kiddy meals N pilih nudget.


Birthday cake.. Harini bukan meraikan birthday aisy je. Memang dari dulu member ni akan sekalikan dengan birthday mak ayah dia. Dah alang alang jumpa ramai ramai senang sekalikan je.

Cake chocolate moist tu kak ipar member yang buat. Cake nya sedap dan deco atas cake pun sangat menarik perhatian. Ditaburi dengan pelbagai jenis chocolate:

Milk hershey (mcm salah eja je)
Kinder bueno
Kitkat
Fererro roche
Coklat bulat xtau brand apa

Terliur pula di kala sedang menulis entry ni.. Slurpp.. Sape nak order comment kat bawah. Sekarang N belanja gambar je okay. Nanti kalau saper saper nak order N minta contact number kakak tu ekk.. 


Birthday boy punya superhero cake.


Tuan punya cake.. Baby aisy 3 years old.. 3 bulan tua dari baby asy.


Siblings.. On the way lagi sorang dalam perut. Hebat member ni.. Every year pun pregnant. Murah rezeki dia

Two and counting.. ;p


Baby asy pakai mask provide by marry brown. Suka dia. Belon tu dia dah aim awal. Terus grab satu.. Pantang dia ni tengok belon. Gila belo. Kalau g supermarket ada belon tergantung kat atas entrance kedai, memang dia akan tunjuk tunjuk dan minta... Huhu bila kata tak boleh, ada dia nak peduli untuk faham.. Tapi sekarang dah okay sebab dah besar sikit.


Suasana di sekitar ketika event berlangsung. Maskot marrybrown pun dah keluar. Baby asy suka siap salam cium tangan dengan maskot bulu bulu ni. Baby adra dan aisy birthday boy nangis ketakutan.. Kesian..


Sesi bergambar bersama keluarga.. Daku menyelit juga tak tahu malu tapi dalam gambar di bawah takder sebab tak amik lagi dengan member gambar gambar tu..


Baby asy dapat present dari maskot.. Main game limbo tak silap namanya. Yang kene lalu bawah tali tu.. Maskot ni nampak rupa cam chipmunk.. Asy suka. Siap boleh terkaku sambil tangkap gambar. Pelik tul sebab budak ni xleh tengok kamera. Terus dia malu malu meow.. Ni dia boleh steady. Lama juga sebab N sempat tgk org tangkap gambar pastu baru terhegeh hegeh nak keluarkan phone tangkap gambar dia..


Dan kami bertiga pula tangkap gambar dengan maskot ni. Oh my!!! Perutku nampak buncit. Tapi jangan salah paham ekk. Buncit tu sebab baru lepas makan fish n chips dan siap colek ayam girl sikit.. Sebab tu buncit.. Lupa nak tarik napas ;p

Maskot tu pula steady je.. Walhal dalam tu dah berlari lari peluh keluar. Kesian dia


Birthday present aisy. Dan juga advance birthday present kitchen set untuk adra dari aunty girl kalau tak silap.


Baby asy pula bagi aisy mainan ala ala lego. Harap harap aisy akan jadi budak yang rajin ngemas mainan dia ni lepas main. Kalau tak mesti umi dia cakap, "eh nadia ni, motif ko bagi anak aku mainan comel comel ni sebab ko nak aku exercise kutip satu satu lego ni ekk" 

Okaylah thats all for today.. Thanks to you sya and hubby sebab sudi jemput N dan asy ke birthday party aisy. Baby asy have a fun time there.

Dan thanks juga kepada girl sebab sudi tumpangkan kami ke sana. Minta maaf juga N selaku co driver yang tak bertauliah menyesatkan perjalanan kita di kala tempat yang dituju semakin hampir.. Huhu

4 comments:

  1. bestnya sambut ramai2..meriah sangat..mesti aisy happy kan..

    ReplyDelete
  2. Ada 2 batman comel.
    Batman ke Batboy?
    Malu2 kucing.bergambar ye..

    ReplyDelete
  3. wah meriahnya birthday party....siap ada maskot lagi..hehe awesome lah!! :D

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D