About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Wednesday, July 2, 2014

The coolest way to separate egg yolk

Sekarang ni Bulan Ramadhan, ramai betul orang yang buat kuih raya. Kadang-kadang tu terkejar-kejar nak siapkan kuih sebab banyak betul step remeh temeh kena buat. Kat bawah ni N ada tip untuk asingkan telur kuning dengan mudah. Sangat sesuai untuk kuantiti yang banyak, selain jimatkan masa cara ni juga kelihatan lebih bersih dan tak perlu kotorkan tangan. Check this out..


The coolest way to separate egg yolk using drinking bottle

Benefit : Can be ready in a short time and more hygiene :D

Other DIY

5 comments:

  1. wow... menarik gila. nak try la nnti. tp takut x jadi lak. haha

    ReplyDelete
  2. Wahh, mmg simple.. sy dah try , mmg menjadi, bila part telur pecah dalam kotak telur, kuning dia msh bgs, sy guna cara nih. Wah bgga bila family sorak koz idea sy bgus sgt..pdhal tiru kt sini ja.haaha.

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D