About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Sunday, March 16, 2014

When is the right time to purchase your kids needs

especially diapers and milk.


Masa yang sangat sesuai untuk beli pampers dan susu anak adalah waktu sales. Banyak pasaraya yang bersaing merendahkan harga susu dan pampers.

Jadi, kalau boleh lepas dapat gaji jangan tergesa-gesa nak beli. Usha dulu harga dan buka newspaper. Kat dalam newspaper ada 3-4 pasaraya yang buat sales. Waktu dan barang sales tak menentu. Boleh jadi pada awal, tengah dan akhir bulan.

Untuk baby asy N beli pampers jenama drypers dan susu pula susu Dugro.

Drypers paling murah RM32.00, tapi kalau sales boleh jatuh sampai RM30.00.

Susu Dugro pula paling murah kat Mydin 19.89 tak silap N. Baru-baru ni kat Tesco RM19.99. Dan susu Dugro sekarang ni ada bagi barang free. Beli dua paket susu boleh dapat satu mangkuk diet makanan untuk kanak-kanak yang macam dalam iklan tu. Nanti N tangkap gambar tunjuk kat you all.

Tapi sebelum ni Baby Asy minum susu Anmum. Susu Anmum murah kat Aeon tapi masa Sales je la. Kalau bukan sales N beli kat Mydin.


Sedikit update dengan harga barang di pasaraya. Untuk pengetahuan you all, mertua ada bersuara baru-baru ni. Kalau boleh lepas ni nak shopping kat Checker je sebab harga murah.

Perbandingan sesetengah harga barang contohnya butterlite (kalau tak silap la) Tesco RM5+ , Mydin RM4+ dan Checker RM3+. Jauh bezakan..Jadilah pengguna yang bijak yaa :D

1 comment:

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D