About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Tuesday, September 2, 2014

Raya kat Sabak Bernam 2014

Ushhh... tak habis lagi cerita pasal raya N ni... huhu

Asik busy je memanjang sampai drag lama nak cerita pasal raya. Raya baru-baru ni kami ke Sabak Bernam.. Ini boleh kata second time ke sana. Cumanya kali ni kami pergi hari yang ke empat. Memang dah plan takmo pergi awal-awal untuk mengelakkan human traffic dalam rumah tu nanti :D

Raya kat Sabak Bernam

Baby Asy tidur..

Raya kat Sabak Bernam

Selfie sikit dengan Baby Asy.. hehe


Raya kat Sabak Bernam

Dah tempuh beberapa jam, kami pun sampai.. Ni sebenarnya rumah kakak pak mertua. Masa kami datang tu ada sorang je anak dia dan menantu cucu. Beberapa tahun lepas masa kami pergi hari pertama, rumah dia memang sesak dengan anak-anak dia.. Cramp sampai kami terpaksa melepak di luar rumah..

Seronok.. N orang pertama naik ke rumah bahagian atas dan nyum nyum rojak.. N perabiskan saki baki yang teringgal.. Nom nom

Raya kat Sabak Bernam

Ni kat atas.. kat bahagian bawah pun ada.. Dah namanya pun rumah kampung kan. Besar sungguh lot tanah depa. Rumah pun besar okay.. Orang kampung ni semua kaya-kaya.. Dah la banyak tanah lepas tu dapat macam-macam dari kerajaan pula tu.. Untung la orang kampung, ada harta dan dapat bantuan. Tak macam orang yang hidup di bandar.. Semuanya berbayar, takder yang free

Raya kat Sabak Bernam

Beranda.. bestlah.. rumah besar bolehlah buat macam ni. Husband baru nak naik, N dah pekena macam-macam masa ni.

Raya kat Sabak Bernam

Mertua dan anak perempuan dia.. dan cucu of course

Raya kat Sabak Bernam

Baby asy macam biasa la, takmo tengok kamera.. mahal muka dia

Raya kat Sabak Bernam

Ni lagi mahal, muka tengah nangis..  haha.. nak suruh dukung bagai, dia ingat mama dia ni lelaki ke ada tenaga kuat nak dukung dia yang makin ringan berat ni. Tak larat, macam nak tercabut pinggang.. huhu baru anak sorang ni

Raya kat Sabak Bernam

Pakmertua, makkertua, suami dan juga adik ipar..

Iklan kejap.. Adik ipar sekarang kerja kat Uniqlo.. katanya dia akan jadi opening crew untuk Uniqlo Empire Subang. Katanya nanti open ceremony ada sale kat sana.. Dia ajak N pergi untuk shopping..

So sekarang ni N pula ajak you all memeriahkan suasana.. Opening tu.. Jom join.. Tarikhnya N terlupa tapi around 9 September gitu.. Takper, nanti N tanya balik adik ipar. Dah cuba cari dalam website , tapi serabut pula kepala bila masuk sebab banyak sangat info.

Raya kat Sabak Bernam

Baby asy nak mandi..

Raya kat Sabak Bernam

Mainlah kerjanya walau di mana saja dia berada. Seronok jadi budak kecik..

Raya kat Sabak Bernam

Ni kami kat rumah kawan mertua kat sabak bernam. Nak balik tu singgah dulu kumpul duit raya.. huhu

Rumah kawan mertua ni best sikit sebab persekitaran bersih dan rumah dia pun cantik luar dan dalam. Kat sebelah rumah dia pun lagi best sebab derang adik beradik ada buat homestay. Ada lebih kurang 8 bilik gitu. Sempat merasa guna satu bilik, itupun kejap je la sebab nak solat, best sebab bersih dan ada aircon lagi tu.. :D

Raya kat Sabak Bernam

Ni anak buah suami.. Geram tengok muka dia ni dan muka dia serius lain benar dengan maknya/ adik ipar perempuan.

Muka macam Korea. Sampaikan derang tersilap tanya N ke maknya.. Hahaa.. Serius kelakar. Tapi bila N dukung tak rasa pun yang kami ni serupa sangat sebab kulit dia lagi putih melepak.. yaa ampun.. putih sangat budak ni. N duduk sebelah dia terus tenggelam N, N pun dah makin gelap .. haha

Raya kat Sabak Bernam

Lagi satu pose dari budak KOREA ni.. hehe

3 comments:

  1. Anak-anak la yang paling best beraya. Kita ni ikut je..

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Anda di tag.. Salam siang..

    http://akudiadancerita.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D