About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Tuesday, March 11, 2014

Tips besarkan mata kecil AKA sepet

Setiap orang mempunyai mata yang berbeza saiz. Ada yang besar bundar dan ada juga yang kecil lagi sepet.

Kepada pemilik bermata sepet AKA kecil semestinya impikan mata yang besar.

Jadi, kat sini N ada tips make over besarkan mata sepet.

1. Contact lenses : 

Pakai contact lenses yang mempunyai ring ataupun bold yang besar. 

 

Takpun pakai contact lenses satu warna ataupun legap macam kat bawah ni. 


2. Eye liner

Tutorial nak pakai eyeliner supaya mata kelihatan lebih besar. 

Pakai eyeliner di atas mata dan dipanjangkan sampai keluar dari garisan mata. 


Pakai eyeliner di atas dan bawah mata dan dipanjangkan sampai keluar dari garisan mata. 


3. Eye shadow

Bila dah pakai eye liner, cuba tambah dua jenis (cerah dan gelap) pembayang mata di bahagian kelopak mata. Warna gelap sering digunakan supaya mata kelihatan lebih besar. 


4. Mascara

Untuk kelihatan lebih besar lagi jangan lupa pakai mascara. Tapi sebelum tu, pastikan you all lentikkan bulu mata bagi pemilik bulu mata yang tak lentik. 


Keempat-empat tips di atas boleh digunakan serentak terutamanya kalau menghadiri majlis-majlis istimewa.

Tapi kalau nak guna untuk pergi kuliah, bersiar-siar atau kerja bolehlah guna satu ataupun dua cara di atas. Gabung je mana-mana yang you all rasa selesa.

3 comments:

  1. gud tips..mata qema mmg dah sedia beso..kalo gabong sume mesti nmpk seram.hehe :p

    ReplyDelete
  2. Qema Amaya : untung la qema. tak payah pakai apa-apa pun takper

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D