About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Saturday, May 3, 2014

First time Asyraf with Dryper's Pant review.

Ni pertama kali Baby Asy pakai Dryper Pant. Sebelum ni tak pernah pun.

N tak ingat samada sample dryper pant yang baby asy guna ni dapat kat Tesco ataupun Dryper hantar kat office. Masa request tu N memang minta saiz yang lagi besar daripada yang baby asy pakai.

First time Asyraf with Dryper's Pant

Sample drypers pant ni dah simpan agak lama la juga. Dan minggu lepas N baru nak cuba pakaikan. Mula-mula tu dia tak mahu sebab nampak pelik. Selalunya dia akan main buka-buka tape drypers ni sebelum pakai, tapi bila nak pakai yang drypers pant ni, dia tolak-tolak sebab takder tape. haha

Pelik dia tengok sebab tetiba je ada dua lubang. Pastu nak kena masukkan kaki pula kat dalam lubang. hehhh N peluk je dia dan lunjurkan kaki masuk dalam lubang drypers pant ni. Pastu, dia rasa selesa agaknya, tak gaduh-gaduh pun nak buka. Lega N..

Suka tengok dia pakai Drypers Pant ni sebab nampak lagi kemas dan selesa. Drypers drypant yang baby asy pakai ni size XL, tapi size XL drypant ni macam lagi kecil berbanding drypers tape. Baby Asy pakai agak lama lebih kurang 7 jam sebab pakai pun sebelum keluar dan bila sampai rumah dia tidur. Pada pemerhatian N, Drypers drypant ni memang sangat serasi dengan Baby Asy tapi harganya tak serasi dengan poket Mamanya.. huhu

Kalau nak merasa sample aje boleh lah, tapi kalau nak beli harganya agak mahal.. Setakat ni N dapat sample Drypers or Dryper drypant dari supermarket or request online Drypers Drypant.

Baru-baru ni N baca paper, tengok Petpet Pants murah. Jumlah dan harga sama macam diapers tape biasa. Wowww sangat menarik


Nak juga cuba juga dapatkan pampers brand lain tapi masih tak berkesempatan.

Request susu online pun ada. Enfragrow dan juga Nestle Nan.

2 comments:

  1. saye kalau travel suka guna yang pant..sebab senang kan

    ReplyDelete
  2. aah, tak payah nak baring-baring

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D