About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Tuesday, April 22, 2014

Catuan air sampai hujung bulan April 2014

You all dengar berita tak baru-baru ni pasal catuan air. Katanya catuan air akan berakhir sehingga hujung bulan April ni tapi berdasarkan kepada keadaan. 

Wahhhh seronoknya rasa. Sebelum ni kata catuan air sampai raya. Masa tu yang N pikir pasal puasa je. Macam mana agaknya takder air masa hari puasa.

Hishhhh.. minta jauh semua tu. Doa banyak-banyak la supaya hujan turun selalu terutamanya di kawasan tadahan dan empangan. Bila air kena catu macam sekarang ni N rasa bertuahnya Malaysia sebelum ni kerana dilimpahkan dengan anugarah air. Tak macam beberapa buah negara lain yang sangat panas dan takder bekalan air sehingga tersebarnya pelbagai jenis wabak yang boleh mengakibatkan kematian..

Syukur banyak-banyak.. Kena belajar menggunakan air dengan sebaik yang mungkin. Jangan membazir


4 comments:

  1. Alhamdulillah...:)
    kalau tak de air nie memang susah kan N

    ReplyDelete
  2. memang tersangat susah kalau tak de air! dah le kena gi keje..then balik nak tahan air lagi...haishh!!

    ReplyDelete
  3. sakit pinggang angkat air.. huhu

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D