About Me

My photo
Hey.. Jus cal me N kay.. do enjoy reading my blog :D

Followers

Friday, April 18, 2014

Kemudahan atau peruntukan kesihatan di tempat kerja

Bila nak melangkah ke alam pekerjaan, ramai orang yang tak ambil peduli pasal kemudahan yang disediakan di tempat kerja. Tapi bila dah bekerja dan nak melangkah ke tempat baru, masa tu lah nak ambil tahu pasal kemudahan.. 

Takpe jangan risau, semua orang pun lebih kurang je. Almaklumlah masa pertama kali nak timba pengalaman ni memang tak terfikir apa-apa.

Okay, berbalik pada tajuk, tempat kerja you all ada sediakan kemudahan kesihatan?? Kalau ya baguslah, penting ni. Sebab kalau sakit demam ke tak payah susah-susah keluar duit bayar klinik kan. N syukur la sangat-sangat yang tempat kerja N ni ada klinik panel. Jadi setiap kali kalau N sakit N akan ke klinik panel.

Dah alang-alang ada kemudahan ni baik la guna sebaik yang mungkin. Kalau tak guna rugi je sebab bukan nak kena keluar duit poket atau kena potong gaji. Bila N dah mula batuk-batuk memang N akan ke Klinik panel. 

Untuk penyakit lain pun boleh juga, macam hari tu N sakit pergelangan tangan. Pastu terus je N pergi klinik panel. Free consult and dapat ubat lagi. Kalau bukan under company consult aje pun dah mahal. So, untuk you all yang tengah cari kerja, kalau boleh cari tempat kerja yang ada sediakan kemudahan kesihatan.

Orang kerja kerajaan lagi untung sebab kemudahan kesihatan siap cover keluarga pekerja lagi... Untung la weii.. N kerja swasta je.. Sob Sob

2 comments:

  1. baguslah kalau co cover bab2 ni , jimat sikit kan !

    ReplyDelete
  2. bukan jimat sikit KA.. jimat banyak nih

    ReplyDelete

Jangan malu-malu tinggalkan sekomen dua.. :D